Püf Noktası Kararan derz aralarını anında bembeyaz yapıyor! Kimyasal ürünlere ihtiyaç yok

Kararan derz aralarını anında bembeyaz yapıyor! Kimyasal ürünlere ihtiyaç yok

27.06.2024 - 16:39 | Son Güncellenme:

Derz aralarınız karardıysa size önereceğimiz bu yöntem ile bembeyaz bir görünüme ulaşabilirsiniz. Çamaşır suyu gibi kimyasal maddelere ihtiyaç duymadan derz aralarını bembeyaz yapan o formül...

Kararan derz aralarını anında bembeyaz yapıyor Kimyasal ürünlere ihtiyaç yok

Ev temizliğinde en zorlu görevlerden biri, kararan derz aralarını temizlemektir. Derz aralarının zamanla kararması en öok banyo ve mutfaklarda görülür. Ancak, kimyasal ürünlere ihtiyaç duymadan derz aralarını anında bembeyaz yapmanın pratik ve etkili bir yöntemi var. İşte, doğal ve kolay uygulanabilir bu yöntemle derz aralarınızı nasıl temizleyebileceğiniz formül.

Haberin Devamı

MACUN KIVAMINA GETİRİN

Bir kaseye 3 yemek kaşığı karbonat koyun ve macun kıvamına gelene kadar yavaşça su ekleyin. Bu karışımı derz aralarına uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Üzerine biraz sirke dökün; sirke, karbonat ile reaksiyona girerek köpürecek ve lekeleri derinlemesine temizleyecektir. Ardından, eski bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını iyice fırçalayın ve temiz su ile durulayın.

 

Kararan derz aralarını anında bembeyaz yapıyor Kimyasal ürünlere ihtiyaç yok

LİMON SUYU YÖNTEMİ

Limon suyu, doğal bir beyazlatıcıdır ve karbonat ile birleştiğinde etkili bir temizleyici olur. Bir kaseye 3 yemek kaşığı karbonat koyun ve üzerine limon suyu ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu karışımı derz aralarına uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Fırça ile ovaladıktan sonra temiz su ile durulayın.

Haberin Devamı

SU İLE SİRKE YÖNTEMİ

Beyaz sirkeyi su ile eşit oranda karıştırarak bir sprey şişesine doldurun. Bu karışımı derz aralarına püskürtün ve 5-10 dakika bekletin. Ardından, fırça ile temizleyin ve su ile durulayın. Beyaz sirke, hem temizlik hem de dezenfeksiyon sağlar.

Yazarlar