Evcil HayvanKalamar Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kalamar Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

21.09.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Lezzetli etleri ile sofraların vazgeçilmezi olan deniz canlıları özellikle denize kıyısı olan yerlerde taze bir şekilde insanların beğenisine sunulmaktadır. Bu canlılardan biri de kalamar olmaktadır. Kafadan bacaklı olan kalamar birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çeşitli şekillerde hazırlanarak yenilen kalamarın eti oldukça lezzetli olmaktadır. Peki, kalamar balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, kalamar balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları derledik.

Kalamar Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kalamar balığı 8 kola sahip olan simetrik yapıda olan bir deniz canlısı olmaktadır. Tuzlu suları çok sevmeyen kalamarlar çok hızlı büyüyen canlılar olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Kalamar Balığı Nedir?

 Kalamar balığı uzun ömürlü olmayan etçil bir balık türü olarak belirtilmektedir. Bu balıklar su içerisinde oldukça hızlı bir şekilde yüzmektedirler. Kalamar balığı herhangi bir tehlike ile karşılaştığında renk değiştirme özelliğine sahip olmaktadır. Bazen avcı da olan kalamar balıklarının yaşayabilmesi için su sıcaklığının yeteri seviyede olması gerekmektedir.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Kalamar balıkları dünyanın pek çok yerinde bulunmakla beraber soğuk olmayan ve belli bir tuzluluktaki sularda yaşayabilmektedir. Türkiye'de Ege bölgesi ve Karadeniz de yaşayabilen kalamar balığı ekonomik değeri yüksek olan deniz canlıları arasında gösterilmektedir. Bu balıkların en belirgin özelliği ortama uyum sağlayacak renge girmeleri olmaktadır. Gözleri kafası ile vücudunun tam orta kısmında yer alan kalamar balığı olta avcılığında kullanılan iyi bir yem olarak değerlendirilmektedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar