Yazarlar
23.07.2017 21:00
| Son Güncelleme:
Humus
![Jülide Şimşek Akalın](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/52x52/5c8bbc3345d2a08194819541.jpg)
Humus
Öyle bir humus yapalımki meze olarak sofranızda yerini aldığında gelen misafirleriniz önce rengine sonra tadına aşık olsun. Formuma dikkat ediyorum ara öğün için tok tutan bir alternatif arıyorum derseniz de jülyen doğranmış havuç ile dip yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
250 gr haşlanmış nohut
150 gr haşlanmış pancar
2 dis sarımsak
1/2 limon suyu
2 corba k tahin
2 corba k zeytinyağ
2 cay k kimyon
1 cay k deniz tuzu
Önce nohut ve pancar mutfak robotunda çekilir sonra sırasıyla diğer malzemeler eklenir, ihtiyaca göre (daha rahat çekilebilmesi ve tüm malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi için) 1-2 corba k. oda sıcaklığında su ilave edilir. Kıvam alan humus servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağ ve arzuya göre susam serperek servis edebilirsiniz.
Sağlıklı ve fit günler dilerim
Jülide Şimsek A.