Evcil Hayvan Japon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Japon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

Evde zahmetsiz bir şekilde hayvan beslemek isteyenler için ilk seçenek genellikle akvaryumda balık bakımı olmaktadır. Akvaryum balıkları renkleri ve görünüşleri ile sevimli olarak görülen canlılar arasındadır. Akvaryumda uzun süre beslenen balık türü olarak Japon balıkları ilk sırada gösterilmektedir. Uzun ömürlü olan Japon balıkları herkesin rahatlıkla bakımını yapabileceği bir balık türü olmaktadır. Peki, Japon balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, Japon balıkları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Japon Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Japon balıkları, akvaryum balıkları içinde nesli çok eskilere dayanan bir balık türü olarak gösterilmektedir. Doyma hissi olmayan bu balık türünü beslerken yemi fazla kaçırmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Japon Balığı Nedir?

Japon balıkları, sazangiller ailesinden olan bir balık türüdür. Bu balıklar soğuk suda bile yaşayacak kadar bakımı kolay olan uzun ömürlü balıklardan biri olarak ifade edilmektedir. Erkek olan Japon balıkları uzun kuyrukları ile dikkat çekerken dişi olan Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun olmaktadır. Saldırgan özellikleri bulunmayan Japon balıkları için ısıtıcılı akvaryumlara gerek duyulmamaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Japon balıkları bakımlarına dikkat edildiği taktirde uzun yıllar yaşayabilen bir balık türü olmaktadır. Fanuslarda bakımı tercih edilen Japon balıkları için en sağlıklı ortam akvaryumlar olmaktadır. Su kapasitesi büyük olan akvaryumlarda çeşitli dekorlarla daha iyi bir yaşam sürebilmektedirler. İnsanlara kolay alışan Japon balıkları hem etçil hem de otçul beslenebilmektedir. Bu balıklarda kabızlık gelişebildiği için beslenmelerinin sebze ağırlıklı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde beslenmekten sıkılmamaları için haftada bir defa canlı balık ya da ıspanak, brokoli ve bezelye gibi sebzeler verilebilir.

 

Yazarlar