Püf Noktası Ispanak temizliğinde doğru bilinen yanlış! Sirkeli suyun hiçbir etkisi yok... Meğer böyle temizlenmeliymiş

Ispanak temizliğinde doğru bilinen yanlış! Sirkeli suyun hiçbir etkisi yok... Meğer böyle temizlenmeliymiş

03.07.2024 - 17:31 | Son Güncellenme:

Yeşil yapraklı faydalı sebzelerden ıspanak yanlış temizlendiğinde zehirlenmeye kadar yol açabiliyor. Bilinenin aksine sirkeli su ıspanağı temizlemek için yeterli değil İşte ıspanak temizliğinde doğru bilinen yanlış...

Ispanak temizliğinde doğru bilinen yanlış Sirkeli suyun hiçbir etkisi yok... Meğer böyle temizlenmeliymiş

Demir bakımından en zengin besinlerin başını çeken ıspanağın düzenli tüketilmesi gerekir. Ancak pazardan veya marketten alınan ıspanakları temizlemek şart. İlaç kalıntıları ve bakterileri ıspanaktan arındırmak gerekiyor. Bugüne kadar ise sadece sirkeli suda bekletip tüketiyorduk. Ancak bilinenin aksine sirkeli suyun hiçbir etkisi yokmuş. İşte ıspanak temizlerken dikkat edilmesi gerekenler...

Haberin Devamı

DAHA ETKİLİ HALE GETİRİYOR

Yapraklı gıdaların, özellikle ıspanağın, zirai ilaç kalıntılarından arındırılması sağlık açısından büyük önem taşır. Kabuğunu soyarak tüketmenin mümkün olmadığı bu tür gıdalar için sirkeli suda bekletme yaygın bir yöntemdir. Ancak, son araştırmalar sirkeli suyun bazı zirai ilaçları daha etkili hale getirebileceğini göstermiştir. Bu durum, sağlığı tehdit edebilecek riskler yaratabilir.

Uzmanlar, bu tür risklerden kaçınmak için gıdaların yıkanmasında sirkeli su yerine karbonatlı su kullanımını önermektedir. Karbonatlı su, zirai ilaç kalıntılarını etkili bir şekilde uzaklaştırırken, gıdaların güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlar.

Ispanak temizliğinde doğru bilinen yanlış Sirkeli suyun hiçbir etkisi yok... Meğer böyle temizlenmeliymiş

1 YEMEK KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN

Büyük bir kabın içerisine su doldurup üzerine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karbonatın suda tamamen çözünmesini sağlayın. Ispanak gibi yapraklı gıdaları karbonatlı suya yerleştirerek 10-15 dakika bekletin.

Haberin Devamı

Ardından yapraklı gıdaları bol su ile iyice durulayarak kalan karbonatın ve çözülmüş kalıntıların tamamen temizlenmesini sağlayın.

Karbonatlı su, zirai ilaç kalıntılarını etkili bir şekilde parçalar. Karbonatın bazik yapısı birçok zirai ilacın kimyasal yapısını bozarak gıdaları daha güvenli hale getirir.

Yazarlar