16.06.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:
İrmik, durum buğdaylarının öğütülerek elenmesiyle ortaya çıkan bir un çeşididir. Tanecikleri yaklaşık olarak 125 ile 140 mikrometre büyüklüğündedir. Sarı renkte ve parlaktır.
İrmik Nedir, İrmiğin Faydaları Nelerdir?
İrmik, her mutfakta tercih edilen gıda türleri arasında yer alıyor. İrmiğin tüm detaylarını öğrenmek isteyenler, ilk olarak faydalarını araştırabiliyor. Sarı renge sahip olan irmik, Türk mutfağında çok tercih ediliyor. Günümüzde yapılan tatlılarda irmik çok bol şekilde kullanılır. Yapılan tatlılar arasında irmik helvası en çok tercih edilen tatlı türüdür.
Ayrıca irmikler, herkesin severek tüketebileceği ve makaranın ana maddesi olan bir üründür. Besin değeri çok fazla olması nedeniyle, oldukça besleyici olan bir üründür. İçerisinde yaklaşık olarak %73 oranında karbonhidrat bulunur. Doz aşımı olmadığı sürece, insan vücuduna oldukça faydalı olan ürünlerden biridir. İrmiğin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz
Enerji verir
Kan şekerini düzenler
Kas ve sinir sistemine faydalıdır
Kalp hastalığına iyi gelir
Böbrek hastalıklarına iyi gelir
Hücrelerin yenilenmesini sağlar
İrmik Bitki Midir, Neden Yapılır?
İrmiğin tam olarak neyden yapıldığı da merak edilen bir konudur. İrmik yapımında çoğunlukla sert buğday tercih ediliyor. Buğdayların öğütülmesiyle birlikte ortaya çıkan ün çeşidi olarak biliniyor. İrmiği bitki olarak değerlendirmek doğru bir bilgi değildir. Bir un çeşidi olarak kullanılan bir üründür. Sarı renge sahip olan irmik, pek çok tatlıda olmazsa olmaz bir üründür.