01.07.2015 - 13:52 | Son Güncellenme:
Sütlü tatlının uzmanı Bolulu Hasan Usta tavukgöğsü, kazandibi, fırında sütlaç, damla sakızlı muhallebi gibi sağlığı destekleyen hafif tatlarıyla ve ramazana özel güllacı ile iftar ve sahur sofralarında lezzete davet ediyor.
Türk ve Osmanlı mutfağında büyük bir öneme sahip olan tatlılar Ramazan sofralarının da olmazsa olmazları arasında. Lezzetinin yanı sıra içerisinde süt bulunduğu için oldukça da besleyici olan sütlü tatlılar ramazan sofralarında hem sağlığa, hem de damaklara hitap ediyor.
Osmanlı mutfağında sütlü tatlı denildiğinde akla ilk gelen fırında sütlaç, süt, şeker ve öğütülmüş pirinç bir araya geldikten sonra ateşte kızartıldığı kazandibi ve Sakız Adası’ndan gelen gerçek damla sakızıyla hazırlanan damla sakızlı muhallebi, ramazana özel hazırlanan bol antep fıstıklı güllaç Bolulu Hasan Usta’nın eşsiz yorumuyla sahur ve iftar sofralarına lezzet ve keyif katıyor.
Her ürününde en taze ve en sağlıklı malzemeleri tercih eden Bolulu Hasan Usta’nın mutfağının sırrı doğal ve katkısız gıdalar. Her damak tadına uygun sunmuş olduğu tatlı seçeneklerinin hiçbirinde aroma, gıda boyası ve koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor.
23 ilde toplam 124 şube ile sütlü tatlı devi olan Bolulu Hasan Usta, bu bayramda da lezzet şöleni yaşatacak.