10.08.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:
DNA hasarını önlemeye, karaciğer ve böbreğin toksinlerden korunmasına ve saçların beyazlamasını durdurma gibi pek çok yararı bulunmaktadır. Hurma çekirdeği öğütülerek toz halinde tüketilebilir.
Hurma Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
DNA hasarını önleme
Araştırmalara göre hurma çekirdekleri, oksidatif DNA hasarına ve karaciğer hasarına karşı savunma sağladığı görülmüştür.
Diyabette etkili
Hurma çekirdekleri, diyabeti ve ilgili komplikasyonlarının ve kan şekeri ile ilgili sorunların tedavisinde etkilidir. Bir araştırmaya göre hurma çekirdekleri, böbrek ve karaciğerde erken diyabetik komplikasyonlara karşı koruyucu etkiler göstermiştir.
Enfeksiyona karşı korur
Farklı patojenik virüslere karşı antiviral ajan olarak görev yapan hurma çekirdekleri, pek çok viral enfeksiyon problemin önlenmesinde ve tedavisinde faydalı olabilmektedir.
Böbrek ve karaciğer hasarını önler
Hurma çekirdekleri, böbrek ve karaciğerleri hastalıklardan korumaya yardım eder. Yapılan çalışmalar, hurma çekirdeği ekstraktının karaciğer ve böbrek toksinlerine karşı koruma sağladığını bildirmiştir.
Antioksidan zengini
Antioksidan bakımından zengin olan hurma çekirdekleri, hastalıklara sebep olan serbest radikalleri temizler. Aynı zamanda vücudun oksidatif stres hasarlarına karşı koruma sağlar.
Hurma Çekirdeği Zararları Var Mıdır?
Sağlığa faydalı bir besin olan hurmayı şeker hastalarının doğru bir şekilde tüketmesi gerekmektedir. Hurma tüketimi diyabet hastalarında şeker yükselmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple şeker hastalarının hurma çekirdeğini doktor kontrolünde tüketmesi tavsiye edilir.