YaşamHormonlu sebze meyveyi tanımanın püf noktaları

Hormonlu sebze meyveyi tanımanın püf noktaları

12.09.2008 - 02:14 | Son Güncellenme:

Tarımsal Kalkınma Vakfı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen Avrupa Birliği destekli proje kapsamında, vatandaşlara “Gıda Tüketicisi El Kitabı” dağıtıldı. Kitapta, vatandaşların çarşıda pazarda hormonlu ve hormonsuz sebze-meyveyi ayırt etmek için kullanabilecekleri bazı ipuçları verildi.

Hormonlu sebze meyveyi tanımanın püf noktaları

İşte o ipuçları:
Domates: Kesildiğinde içi fazlaca boşsa, ucunda sivri çıkıntılar varsa, farklı bir şekle sahipse hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca hormonlu domateslerde, dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.
Salatalık: Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık salatalıklara dikkat edin. İçleri adeta sünger gibidir, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Tatlarında farklılıklar vardır.
Biber: Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek etrafı boş, etli kısmında domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür.
Patlıcan: Şekli bozuktur, kenarda şişlikler görülür. Yan yana yapışıktır, etli kısmı sünger gibi kof olur.
Patates: Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır. Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür.
Çilek: Aşırı büyük, çift yapışık ve içleri boştur.
Karpuz: Hormonlu karpuzun çekirdek evleri boştur. Yenirken nişasta kokusu verir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar