25.04.2013 - 11:25 | Son Güncellenme:
Türkiye'de birçok gazete ve dergi tarafından Yılın En İyi Pidecisi seçilen meşhur Fatih Karadeniz Pidecisi, Maçka’nın yöresel lezzeti Hamsiköy Fırın Sütlacı’nı İstanbul Fatih'te sevenleriyle buluşturuyor. Adını Karadeniz'in en yüksek rakımlı köyü olan Hamsiköy'den alan Hamsiköy Fırın Sütlacı, lezzet yolculuğuna Çatalca’da başlıyor. Çatalca’nın Muratbey Köyü’nden günlük temin edilen sütler özel araçlarla Fatih’e getiriliyor. Günlük sütler bekletilmeden Fatih Karadeniz Pidecisi’nin usta elleri tarafından doğal şeker ve pirinç ile harmanlanarak yaklaşık 4 saat kaynatılıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan kıvam alan sütlaç toprak çömlekler içinde tarihi taş fırında odun ateşi ile üzerileri nar gibi kızarana kadar fırınlanıyor. Bir gece dinlendirilen sütlaç, kavrulmuş taze Karadeniz fındığı ile servis ediliyor.
Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan Hamsiköy Fırın Sütlacı, yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Tatlı severleri memnun eden bu lezzet, tatlı yemenin keyif olduğunu düşünenlere doğal, hafif bir o kadar da sağlıklı bir tat vaad ediyor.