16.12.2020 - 04:35 | Son Güncellenme:
Hurma potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, çinko, bakır ve selenyum gibi birçok mineralin yanı sıra, B1, B2, niacin, B6 gibi B grubu vitaminler, A ve C vitamini ile antioksidan özellikteki fenolik bileşikler ve karotenoitler bakımından da yine zengin bir besindir. Hamilelik döneminde enerji ve tatlıya duyulan ihtiyaç artar. Hamilelik döneminde yenilen besinlere çok dikkat edilmelidir. Hurma enerji ve tatlı ihtiyacını oldukça fazla miktarda karşılayan en önemli besindir.
Hamilelikte Hurmanın Faydaları Nelerdir?
Hurmanın ara öğünlerde 3-4 hurma ve 1 su bardağı süt tüketimi oldukça faydalıdır.
Hurmada bulunan magnezyum minerali gebelik kramplarını azaltır.
İçerdiği folik asit bebeğin beyin ve sinir gelişimine yardımcı olur.
Nöral tüp defektlerini önler. Nöral tüp defekti bebeklerin omurilik ve beyin gelişimlerinde ortaya çıkan anormalliklerdir.
Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde fazlalaşır. Bu durum doğumu kolaylaştırır.
Hamilelik döneminde kabızlık sorunu yaşamayı önler.
Kan yapıcı özelliği ile hem anneye hem bebeğe fayda sağlar.
Bebeğin beslenmesinin doğal olmasını sağlar.
Hamilelik döneminde hurma tüketimi bebeğin düzenli gelişimine katkı sağlar ve ideal kiloda olmasına yardımcı olur.
Hem bedensel hem zihinsel yorgunluğu azaltır.
Kemik yapısını güçlendirir.
Doğum sonrası anne sütünü arttırır.
Hurma tüketen anne adayları hiçbir tetikleyici olmadan doğuma başlar.
Doğumun birinci evresi olan latent fazı hurma tüketen kişilerde 8,5 saate kadar düşmüştür. Latent fazı evresinde kasılmaların sıklığı ve şiddeti diğer evrelere göre azdır. Düzenli olduğu gibi düzensizde olur. En uzun evredir. 2 ile 6 saat arasında sürmektedir.
Hamilelikte Hurma Ne Zaman Yenir?
Riskli hamilelik yaşayan bireyle hurma tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır. Düşük riski yaşamayan hamileler hamileliğin ilk haftalarından itibaren hurma tüketebilir. Anne adayları 38. haftayı doldurduktan sonra günde 5-6 hurma tüketerek daha kolay doğum süreci yaşayabilir.