Püf NoktasıHalıdaki inatçı lekeleri çıkaran teknik! Çay, kahve ve yağ lekesini söküp atıyor

Halıdaki inatçı lekeleri çıkaran teknik! Çay, kahve ve yağ lekesini söküp atıyor

28.05.2024 - 11:45 | Son Güncellenme:

Halıdaki inatçı lekeler çıkarması zorlu olabiliyor. Özellikle yağ, çay ve kahve gibi lekeler en uğraştırıcı türlerden. Ancak size önereceğimiz bu teknikle halılarınızdaki en inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte halı lekelerini çıkarmanın etkili yolları…

Halıdaki inatçı lekeleri çıkaran teknik Çay, kahve ve yağ lekesini söküp atıyor

Evde yaşanan bazı ufak tefek kazalar sonucunda halıya çay, kahve veya yağ dökülebilir. Bu tür lekeleri halıdan çıkarmak uğraştırıcı oluyor. Hele ki kuruduysa çıkarmak neredeyse imkansız hale geliyor. Hem kötü hem de hijyenik olmayan bir görüntü oluşturan bu tip lekeler için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. En inatçı lekeleri bile çıkarıyor. İşte halıdaki lekeleri söküp atan yöntem…

Haberin Devamı

MACUN KIVAMINA GETİRİN

Mısır nişastası, halı lekelerini çıkarmak için etkili ve doğal bir yöntemdir. Mısır nişastasını leke çıkarıcı olarak kullanmak için bir miktar su veya beyaz sirke ile karıştırın. Karışımın koyu bir macun kıvamında olmasına dikkat edin, bu yüzden sıvıyı yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın.

Hazırladığınız mısır nişastası macununu halıdaki lekenin üzerine sürün. Lekenin tamamını kaplayacak ve etrafındaki alanı da kapsayacak şekilde kalın bir tabaka oluşturun.

Halıdaki inatçı lekeleri çıkaran teknik Çay, kahve ve yağ lekesini söküp atıyor

Macunu lekenin üzerinde birkaç saat bekletin. Bu süre boyunca mısır nişastası lekeyi emerek sertleşecektir.

Macun kuruyup sertleştikten sonra, fazlalıkları halıdan bir süpürge veya elektrikli süpürge yardımıyla temizleyin. Eğer macun halıya yapışmışsa, nazikçe kazımak için bir bıçak veya spatula kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mısır nişastası, lekeyi ve kokusunu emerek halınızın temiz kalmasına yardımcı olur. Derin ve inatçı lekeler için bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

AĞARTMAYAN DETERJAN KULLANIN

Halı temizlemenin pratik yöntemlerinden biri de ağartıcı içermeyen çamaşır deterjanı ve sıcak su kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bunun için, 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanını 2 su bardağı sıcak su ile karıştırın.

Bu karışımı halıda oluşan lekenin üzerine sürün ve güzelce ovalayın. Ovalama işlemi tamamlandıktan sonra, halının lekeli kısmını su ile durulayın ve kurumasını bekleyin. Bu basit yöntem sayesinde lekenin hızla çıktığını göreceksiniz.

 

Yazarlar