Genel SağlıkGüneş yanıkları nasıl geçer?

Güneş yanıkları nasıl geçer?

02.08.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

Muhteşem bronzluğu elde etmek isterken, güneşin azizliğine uğrayıp güneşlenme keyfini güneş yanıklarıyla sonlandırabilirsiniz. Güneş yanıkları canınızı yakmaya başladığını hissettiğiniz an yapmanız gerekenler var. Güneş yanığı olanlara birkaç öneri...

Güneş yanıkları nasıl geçer

Bir güneşlenip bir yüzdüğünüz günün akşamı sırtınız, omuzlarınız ve belki burnunuz yanmaya başlarsa, hayırlı olsun güneş yanığı oldunuz. İlerleyen saatlerde acı ile şiddetli ağrı ve belki ateş hissetmeye başlayabilirsiniz. Eğer ki ateşiniz yükseldiyse mutlaka doktora görünün.

Haberin Devamı

Görece hafif ama yine de can sıkıcı güneş yanıklarından kurtulmak için birkaç taktik var:

1. Aspirin almaya başlayın

Güneş yanığının ilk 24 saatinde alınması halinde, ateşin çıkmasını engeller.

2. Cildinizi nemlendirici sürün

Güneş yanığında cilt aşırı kuruduğundan nemi azalır. Cildin kendini toparlaması için neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden bol miktarda nemlendirici kullarak cildinizi beslemeniz gerek.

3. Soğuk su iyi gelir

Bir kıyafetinizi veya temiz bir bezi soğuk suya sokup sonrasında cildinizin üzerine koyun. Soğuk yanığı yatıştıracaktır.

4. Bol miktarda su tüketin

Cildin dıştan kaybettiği nemi içerden de desteklemeniz ve vücudun kaybettiği sıvıyı tekrar aldığından emin olmak için bol bol su içmek önemlidir.

Haberin Devamı

5. Güneş kremi kullanın

Güneş kremi kullanmaya güneş yanığı olmadan başlamak tabii ki en iyisi. Güneş ışınlarından saat 10 ile 4 arasında kaçınırken her halikürda güneş kremi sürmeyi unutmayın.

6. Karbonattan faydalanın

Karbonat güneş yanıklarına iyi gelir. Küveti doldurduğunuzda içine biraz karbonat atmak veya su altında karbonat uygulamak yanık bölgeyi toparlayacaktır.

7. Lidokain kullanın

Lidokain birçok ağrı kesicinin içinde olan bir madde. Cilt kremi kullanırken içinde lidokain olanları tercih ederseniz ağrı, yanma gibi şikayetlerinizden kremin etki süresince kurtulursunuz.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar