24.01.2014 - 16:54 | Son Güncellenme:
İHA
Yıllardır Elbistan'da çemen üretimi yapan Metin Kaptan, Elbistan çemeninin, Maraş biberi, sarımsak ve çeşitli baharatların birleşmesiyle oluştuğunu söyledi. Elbistan çemeninin, soğuk havada yenildiğinde vücudu ısıtarak doğal soba görevi yaptığını ifade eden Kaptan, "Kokusuz Elbistan çemeni, kahvaltıda ve diğer öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Çemenimiz bin bir derdin devasıdır. İçeriği bakımından yüksek antioksidan olması nedeniyle, doğal antibiyotik görevi görür. Virüs ve mikroplara karşı koruyucu özelliğe sahiptir" dedi.
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise, Elbistan çemeninin yarım asırdır üretildiğine dikkat çekerek, vatandaşları soğuk havadan korunmaları için çemen yemelerini tavsiye etti.
Elbistan çemeni yiyerek soğuk havadan korunduklarını ifade eden vatandaşlar ise, çemen sayesinde grip dahi olmadıklarını söylediler.