18.08.2021 - 15:08 | Son Güncellenme:
Glikoz şurubu buğday ve mısırdan elde edilmektedir. Günümüzde pek çok içtiğimiz içecekte içindekiler kısmında glikoz şurubu yer almaktadır.
Glikoz Şurubu Nedir?
Glikoz şurubu buğday ve mısır tahıllarından elde edilen bir şuruptur. Glikoz şurubu içerisinde şeker ya da diğer karbonhidratlar da yer almaktadır. Glikoz şurubunun yapısında da sofra şekeri yer almaktadır.
Glikoz Şurubu Neden Yapılır?
Glikoz şurubu buğday ve mısır tahıllarından elde edilir. Yapısında sofra şekeri olarak da bilinen sükroz da yer almaktadır.
Glikoz Şurubunun Zararları Nelerdir?
- Glikoz şurubu böbrekler taş oluşumuna neden olmaktadır. Aynı zamanda böbrekte ortaya çıkan taşın patolojik biçimde ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.
- Glikoz şurubu düzenli olarak tüketildiğinde hormonal dengeler vücutta bozulmaya başlar. Özellikle erkeklerde testesteron hormonunda azalma gözlemlenebilir.
- Yapılan araştırmalar ile birlikte Glikoz şurubunun Alzaymır hastalığına neden olduğu belirlenmektedir.
- Glikoz şurubu karaciğer sağlığını da doğrudan etkilemektedir.
- Glikoz şurubu kalp hastalığını tetikler.