Günde 1 tatlı kaşığı tüketin
Zerdeçalın günlük kullanımının 1 tatlı kaşığı kadar olması gerektiğini dile getiren Dr. Özcan, "Bunu üçe bölmemiz gerekiyor, yani sabah, öğlen ve akşam bir çay kaşığı oranında tüketmeliyiz. Direk zerdeçalı ağzımıza da atabiliriz buruk bir tadı vardır ama asıl faydası oradan gelir.Curcumin çok kıymetli, hem rengini, hem tadını kazandırıyor. Tencere yemeklerine bir çay kaşığı zerdeçal koymak lazım, daha fazla değil. Fazla kullanılırsa tansiyon yükseltir, mideye rahatsızlık verebilir. Hamileler de aşırı tüketimden kaçınmalıdır. Günde 3 öğün zerdeçal kullanılacaksa üzerine çok sıcak bitki çayı içilirse zencefil, rezene çayı gibi o da emilimini artırır" ifadelerini kullandı.