Kadınlar için yeşil yapraklı sebzeler, yumurta kalitesini artırmak ve olası DNA hasarlarını en aza indirmek için en çok destek alınan besinlerdir.
Tekli doymamış yağlar açısından en zengin besin avokado ve zeytinyağıdır.
E ve C vitamini açısından da zengin olan avokadoyu çocuk sahibi olmak isteyen tüm kadınların tüketmesi gerekir.
Toz olarak eklediğimiz malzemeler ise cinselliği artırmak için önemlidir. Maça tozu ise özellikle yumurtalık rezervi düşük olan kadınlar için önemli bir takviyedir.
Hazırlanacak karışım türü içeceklerin sürdürülebilir düzende tüketilmesi için tatlandırıcı katkılar eklemeyen Dr. Murat Berksoy, her şekilde şekerden ve şeker tarzı malzemelerden uzak durulmasını da önerdi.
1 tutam ıspanak (tere ya da kale de olabilir),½ avokado,1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz zencefil, 2 çay kaşığı maça tozu, 200 ml badem sütü
Tüm malzemeleri blendera ekleyerek karıştırın. Hafif posa kalabilir, asla süzmeyin bu şekilde tüketin çok daha faydalı olacaktır.
Hazırlayacağımız smoothie içeceği haftada 2 gün tüketebiliyoruz.
Erkeklerde sigara kullanım alışkanlığı yüksek olan bir toplumda yaşıyoruz. Bu nedenle smoothie tarifinde antioksidan özelliği olan meyve kullanıyoruz.
Muz ile potasyum eklerken, kakao tadı ile seratonin takviyesi yapıyoruz.
Burada neden daha tatlı malzemeler kullandığını da erkeklerin sürekli bu smoothieleri tüketebilmeleri için tat konusunun önemli olacağı şeklinde açıklayan Dr. Murat Berksoy, bu karışımı eşlerin hazırlayıp erkeklere sunmalarını önerdi. Aksi takdirde erkekler üşenebiliyor.
5-6 adet çilek, ½ muz, 200 ml badem sütü, 1 tatlı kaşığı ham kakao, 7-8 adet gojiberry
Tüm malzemeleri blendera ekleyerek karıştırın. Hafif posa kalabilir, asla süzmeyin bu şekilde tüketin çok daha faydalı olacaktır.
Tüm malzemeleri blendera ekleyerek, karıştırın. Hafif posa kalabilir, asla süzmeyin bu şekilde tüketin çok daha faydalı olacaktır. Hazırladığımız smoothie içeceği haftada 3 kere tüketebiliyoruz.