Kullanıcının konuyla ilgili açıklamasında yumurtanın oluşum evresinden kalan kan veya protein lekeleri olduğu söyleniyordu. Ardından tüketim ile ilgili bir zararı olmadığını, bu durumun taze yumurtalarda çok yaygın olduğunu belirtti.
Yumurtayı kırdığınızda akında farklı lekeler olduğunu düşünüyorsanız ve bu görüntü sizi rahatsız ediyorsa çıkarabilirsiniz. Ancak tüketseniz de vücudunuz bu durumdan etkilenmeyecek.
Et lekeleri olarak adlandırılan bu noktalar genelde yumurta beyazının içinde görülür. Yumurta kanalından geçerken aldığı doku parçalarından meydana gelebilir. Ancak bu görüntü, yumurtada oluşan kan lekesi ile karıştırılmamalıdır.
Genellikle yumurta sarısında oluşan kan lekeleri, tavuğun yumurtalıklarındaki kan damarları patladığında görünebilir. Ancak beyazında görülen protein birikintisi, oldukça zararsızdır.