07.06.2024 - 16:50 | Son Güncellenme:
Sağlığımız için tam bir protein deposu olan yumurta, lezzetli tadıyla herkesin tükettiği besinlerden biridir. Bazı durumlarda yumurtalar beklediğimiz şekilde çıkmayabilir. Yumurtayı kırdığınızda bu görüntüye denk geliyorsanız dikkat edin.
Yumurta akına dikkatli bakarsanız bazı zamanlarda küçük ve kahverengi lekelere rastlayabilirsiniz. Kabuk parçaları gibi görünse de aslında kahverengi lekelerin farklı bir nedeni mevcut. Peki, bu görüntü vücuda zarar veriyor mu?
Yumurta akında görülen kahverengi lekeler tamamen zararsızdır. Bir sosyal medya kullanıcısı yumurta beyazında fark ettiği noktaları fotoğraflayarak takipçilerinde merak uyandırdı. Lekeleri fark eden birçok kişi beslenme konusunda endişelenmeye başladı.
Birçok kişi evindeki yumurtaları kırıp lekeye rastlama ihtimalini ölçerken bir kısmı da bu durumun gerçek sebebini merak etmeye başladı. Başka bir kullanıcı takipçilerin tüm merakını giderdi.
Kullanıcının konuyla ilgili açıklamasında yumurtanın oluşum evresinden kalan kan veya protein lekeleri olduğu söyleniyordu. Ardından tüketim ile ilgili bir zararı olmadığını, bu durumun taze yumurtalarda çok yaygın olduğunu belirtti.
Yumurtayı kırdığınızda akında farklı lekeler olduğunu düşünüyorsanız ve bu görüntü sizi rahatsız ediyorsa çıkarabilirsiniz. Ancak tüketseniz de vücudunuz bu durumdan etkilenmeyecek.
Et lekeleri olarak adlandırılan bu noktalar genelde yumurta beyazının içinde görülür. Yumurta kanalından geçerken aldığı doku parçalarından meydana gelebilir. Ancak bu görüntü, yumurtada oluşan kan lekesi ile karıştırılmamalıdır.
Genellikle yumurta sarısında oluşan kan lekeleri, tavuğun yumurtalıklarındaki kan damarları patladığında görünebilir. Ancak beyazında görülen protein birikintisi, oldukça zararsızdır.