2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1.5 su bardağı un, yarım paket kabartma tozu, yarım demet maydanoz, 1 su bardağı kaşar rendesi, küçük küçük doğranmış yarım kapya biber veya birazcık sucuk mis gibi tava böreği yapmak için yeterli.
Öncelikle derince bir kap seçmelisiniz. Kabın içine ilk olarak yumurta, süt ve sıvı yağı alıp iyice karıştırın. Daha sonra ununu, kabartma tozunu ve karabiberini de ekleyip iyice karıştırın.
Karışımın üzerine ince doğranmış maydanozu ve kapya biberi ekleyin. Kaşar peynirini de bu aşamada eklemelisiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve 24 ila 25 santim çapında yapışmaz tavayı sıvı yağ ile yağlayın ve ısıtın. Börek harcını tavaya boşaltın ve düzeltin. Tavanın kapağını kapattıktan sonra yapmanız gereken pek de bir şey kalmıyor.
Kısık ateşte pişmekte olan böreğin altını ara ara kontrol edin. Böreğinizin üzeri göz göz olup, altı da kızarınca, bir tepsi yardımıyla ters çevirmelisiniz ve tavanıza biraz daha yağ sürüp böreğin diğer tarafını pişirmeye devam etmelisiniz. Tavanın ağzını kapatmak önemli. Her iki tarafı da kızardığında ocaktan alabilirsiniz.
Dilerseniz pişirmeden önce böreğinizin üzerini susam ve çörekotu ile de süsleyebilirsiniz. Böreğinizi dilimleyip servis tabağına alabilirsiniz. Bizden bir öneri, pizza dilimleri şeklinde servis etmek hem daha kolay hem de daha hoş olabilir. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!