24.12.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:
Özellikle hafif ve sütlü tatlılar yılbaşı akşamı için daha iyi bir seçim olabilir. Şerbetli tatlıların aksine hem çıtır hem de tatlı mı tatlı çikolata ağaç tarifi o gece çok işinize yarayacak.
Tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, sürülebilir çikolata ve milföy hamuru. Milföyü tezgâhta iyice açın. Açtığınız hamurun üzerine fındık ezmesi, çikolata ya da fıstık ezmesi sürün. Daha sonra ikinci hamuru açmaya başlayın.
Açtığınız ikinci hamuru ilk hamurun üzerine kapatın. Tatlıyı fazla katlı yaptığınızda şekli bozulabileceğinden tek kat yapmanız daha şık görünmesini sağlayabilir.
Tatlınızın katı hazır olduğunda büyük bir ağaç şekli çıkaracak şekilde tatlıyı kesin. Çam ağacının kat kat dallarını temsil etmesi için orta noktası dışında kenarlarından paralel kesikler atın. Ve bu noktaları 2 tur kıvırın.
Tatlınızın üzerine yumurta sarısı sürebilir ve 180 derecelik fırına verebilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika durduğu fırından çıktığında ise üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.