Yeşilliklerin birçoğu su olduğu için gün geçtikçe kurumaya ve çürümeye başlarlar. Dolabınızda bulunan marul, göbek salata, roka, maydanoz, dereotu gibi yeşillikler hızlı bir şekilde çürüyorsa dikkatli olmalısınız. Yeşillikleri günlerce taze tutmak için yapılması gereken aslında çok basit. Buzdolabında sakladığınızda çürümeyecek, taze yeşillikler için havlu kağıt kullanmalısınız. Kağıt bir havluya sararak yeşilliklerin nemlenmesini ve ıslanmasını önlemeniz gerekir. Yeşillikler ne kadar kuru havayla az temas kurarsa o kadar sağlam kalacaktır. Bu yöntemler sayesinde yeşillikler yaklaşık 10 güne kadar bozulmadan taze kalabilir. Aynı zamanda rengini kaybetmez. Yeşilleri taze tutmak için hava geçirmeyen kaplar kullanabilirsiniz. Bu durum oksijen ve nemin yeşilliklere girmesini sınırlayarak çürümeyi önler. Yeşillikleri taze taze kullanarak salatalarda kullanmaya devam edebilirsiniz. Bir başka yöntem de yeşillikleri nemli bir bezle sararak saklamaktır. Bu, buharlaşmayı azaltarak tazeliklerini daha uzun süre korumanıza yardımcı olur. Vakumlu poşetler ve taze kesme de pratik çözümler arasında yer alıyor. Yeşillikleri taze ve pratik bir şekilde saklamak isteyenler ön hazırlık aşamasından geçirerek farklı saklama kaplarına ayırabilir. İlk etapta tüm yeşillikleri türüne göre doğrayıp ayırabilirsiniz. Ardından kullanacağınız kadarını çıkararak taze kalmasını sağlayabilirsiniz.