Gün doğduktan batana kadar hayvansal gıdaları gün battıktan sonra sebze grubu tüketilirse metabolizmamız bozulmaz.- Sabah hayvansal protein grubu- Öğlen hayvansal protein grubu- Akşam Sebze ve karbonhidrat grubu tüketilmeli,
- Sebzeler tercihan buharda, haşlama veya fırında ızgara şeklinde pişirilebilir- Etlere pişerken yağ eklenmesi emilimi bozar, kiloya neden olur. Mümkünse et, balık ve tavuk pişerken yağ eklenmemesidir.- Sebzelere ve makarna , pilava pişerken 1 yemek kaşığı yağ eklenebilir.- Mangalda ızgara kanserojendir, çok sık yapılmamalıdır. Zararı yok diye yazın bolca yersek, sindirim sistemimize zarar verir.
- Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmeli, yemeğin hemen önce ve sonrasında yenildiği zaman kiloya neden olur.- Meyveleri birbiriyle çok karıştırmamak gerekir.- Hayvansal proteinlerden et, balık ve tavuk ile, peynir, süt ve yoğurt çok sıkı birlikte yenilmemelidir.
- Sabah hayvansal protein grubu ve yanında bugday grubundan elde edilen karbonhidartlar tüketilmeli- Öğlen hayvansal protein grubu ve yanındasebze/ yeşil salata tüketilmeli- Akşam Sebze ve yanında buğday grubundan elde edilen karbonhidratlar tüketilmeli
- Sabah kahvaltısı saat en geç 9:00 da yapılmalı, akşam yemeği ise en geç yazın 8.30 ‘a kadar yenilmelidir. Metabolizmanın sağlıklı olması için, gece uykusu çok önemlidir.- Saat 12.00-4:00 arası uykuda olabilirsek , hormonlarımız düzenli çalışır.
Herkesin midesi kendi 2 avucu kadardır. Ana öğünde 2 avucunuz kadar ve ara öğünde 1 avucunuz kadar yemek yemeniz idealdir.