22.03.2024 - 10:46 | Son Güncellenme:
Yağlar harika yemek pişirmek için gereken ana unsurlardan biridir. Yemeklere lezzet ve zenginlik katarlar. Tereyağı da bu yağ kaynağı olabilir. Uzmanlara göre tereyağıyla yemek pişirmenin hiçbir sakıncası yok.
Yemek pişirirken limon suyunu çok sık kullanma eğiliminde değiliz. Mesela kızarmış balığın üzerine biraz sıkabiliriz ama o kadar. Ancak limon da tuz kadar önemlidir. Tanıdık bir yemeğin lezzetini ortaya çıkarır. Ayrıca limon suyu yiyecekleri daha az yağlı ve ağır hale getirir.
Bu baharat kelimenin tam anlamıyla her şeye eklenebilir. Tek seferde çok fazla eklemek mümkün olduğu için bu baharatı daha önce kullanmadıysanız yemeklerinize yavaş yavaş dahil etmenizde yarar var.
Susam yağı besin açısından zengindir. Ancak her şeyden önce sıra dışı tadıyla ünlüdür. Bu ürün her yemeğe Asya tarzı notlar katabilir. Güçlü bir aroması ve tadı vardır.
Rezenenin anason tadını herkes sevmez. Ancak rezeneyle çok daha lezzetli olan deniz ürünleri gibi bazı yiyecekler de var.
Arpacık soğanları normal soğanlara göre daha yumuşak ve daha hassas bir tada sahiptir, bu nedenle keskin soğan tadı ve aromasından hoşlanmasanız bile bunları çiğ olarak salatalara güvenle ekleyebilirsiniz. Normal soğanlarla aynı şekilde marine edilebilir, karamelize edilebilir ve kızartılabilir.