02.03.2024 - 16:11 | Son Güncellenme:
Birçok farklı faktör kanseri beraberinde getirebiliyor. Bazı zamanlarda ise erken teşhis, hayat kurtarıyor. Sağlıksız beslenme düzeni ise kansere neden olabilen en önemli etkenlerden biri.
Her yıl 393 bin yeni kanser vakası ekleniyor, ve her 2 kişiden 1'i farklı bir kanser çeşidiyle mücadele ediyor. Bazı kanser çeşitlerini riskli bir seviyeye ulaşmadan fark edebilirsiniz. Öyle ki bazı belirtiler yemek yerken ortaya çıkabilir. O nedenle kanseri erken teşhis etmek çok büyük bir fark yaratabilir.
İştah kaybı, pek çok farklı rahatsızlığın belirtisi olabilir. Ancak bu türlere ne yazık ki kanser de dahil. Eskisi kadar iyi beslenemediğinizi düşünüyorsanız veya çok çabuk doyuyorsanız bu durum bir rahatsızlığın habercisidir. Görmezden gelmek ne kadar kolay olsa da sonucu ciddi bir probleme dönüşebilir.
Yemeklerinizi çiğnemede ve yutmakta zorluk çekiyorsanız, bu fark edilmesi kolay durumlardan biridir. Yemek yerken sürekli acı çekiyor ve birçok faaliyeti gerçekleştirmekte zorlanıyorsanız bu durum riskli olabilir. Tıbbi bir yardım gerekebilir.
Her iki problem de tüketilen yiyeceklere bağlı gelişen mide hastalıkları hakkında olabilir. Günümüzde yaygınlaşan reflü problemi, genellikle baharatlı yiyeceklerden sonra hissedilen mide yanmasıyla başlar. Ancak yaşadığınız mide yanması veya hazımsızlık problemleri 3 hafta boyunca tekrarlanıyorsa farklı bir hastalığın habercisi olabilir.
Yemek yerken vücudunuzda gerçekleşen belirtiler birçok sorunu fark etmenizi sağlayabilir. Özellikle akşam yemeği zamanı bu sorunlardan herhangi birine dikkat etmek için en doğru zamanlamadır.
Belirtilere ek olarak, günlük hayatınızda bağırsak hareketlerine de dikkat edebilirsiniz. 3 haftadan uzun süren bağırsak problemleri kanser türleriyle ilgili olabilir.