Yeşil, sarı, kırmızı her türlüsü ayrı lezzetli olan elmanın hem normal hali hem de pişirilmiş hali oldukça yararlı. Bazı meyve ve sebzelerin pişirildiklerinde besin değerleri düşer bu yüzden uzmanlar pişirilmeden tüketilmesini öneriyor. Ancak elma pişirilince hem lezzetli hem de sağlıklı oluyor. Peki elmanın insan sağlığı açısından faydaları neler? Elma ve hünnap ikilisini birlikte kaynatıp suyunu içerseniz ve bunu düzenli aralıklarla yaparsanız zamanla cildinizin güzelleştiğini gözlemleyebilirsiniz. Diğer bir yöntem göz kararı elma ve yaş zencefili birlikte kaynatmaktan geçiyor. Beraber tüketilen zencefil ve elma karın bölgesindeki yağları eritmede ve kabızlık sorununu gidermede etkilidir. Elma ve soğanı birlikte kaynattığınızda elde ettiğiniz karışım da tıpkı zencefilli karışımda olduğu gibi zayıflamaya yardımcı olur. Yine göz kararı elma ve esmer şeker birlikte kaynatılıp suyu içildiğinde kansızlık sorununu çözer. Eğer kansızlık probleminiz varsa bu ikiliden faydalanabilirsiniz.