Dişleri çok sert fırçalamanın en kötü yanları diş etlerinde meydana gelen kanamalardır. Eğer diş etleriniz kanıyorsa önce diş fırçalama tekniğinizi değiştirmeniz de fayda olabilir. Konuyla ilgili diş hekimlerinin tavsiyesi, kişilerin dişlerini yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dairesel hareketlerle fırçalamalarıdır. Dişlerini aşınmadan korumak için fazla baskı uygulamamak bu noktada çok önemli bir önlem olacaktır.
Dilinizi fırçalamayı atlamak göründüğü kadar basit değildir. Ağız kokusu , yiyeceklerin tadına varamama, diş eti hastalığı ve hatta maya enfeksiyonları yaşamaya sebep olan diş üstündeki bakteriler dil sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden önce ağzınızı ılık suyla çalkalamanız sonrasında dilin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar fırçalanmalıdır. Dil temizliğini dişlerinizi güzelce fırçaladıktan sonra ağız sağlığınız adına yaptığınız altın vuruş olarak değerlendirebilirsiniz.
Gün içinde sarımsak, soğan ve baharatlı yiyecekler yemek, ağız kokusuna neden olabilir. Bunun en yaygın nedeni ağzınızda yiyecek artıklarının kalmasıyla birlikte yetersiz diş hijyenidir. Bu noktada bakterilerden kurtulmaya yardımcı olan ve ferah bir nefes hissi veren ağız çalkalama sularının çok faydalı olduğunu görüyoruz. Diş temizliğinizden sonra florür içeren çalkalama suları ile ağzı mikroplardan arındırmak ağız temizliğinin son noktası olacak.
Kötü diş hijyeninin yaratabileceği bir diğer sorun da diş enginin değişmesidir. Dişler gerektiği kadar sık fırçalamazsanız bakteri, asit ve plak ağızda bir yuva bulur. Dişlerin dış kısmındaki sarı kaplamayı oluşturan, tartar oluşturan bu mikropları bir diş hekimine yılda bir kez temizletebilirsiniz.