29.04.2024 - 16:02 | Son Güncellenme:
Lezzetli, pratik ve bayatlamayacak bir kek yapmanın sırrı pastanecilerin kullandığı bazı püf noktlardan geçiyor. Bazı durumlarda hazırlanan kekler tam olarak pişmiyor veya sönük kalıyor. Mükemmel bir kek hazırlamak için bu tüyoları uygulayın.
Kek hazırlarken kullanacağınız malzemeleri oda sıcaklığında tutmanız gereklidir. Kekin daha yumuşak ve lezzetli olması için yumurta, tereyağı, süt gibi malzemeleri soğukken kullanmamalısınız. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Hazırlık aşamasındayken daha lezzetli olması için daha fazla malzeme ekliyor olablirsiniz. Ancak bol bol malzemeler eklemek kekin kıvamını zorlaştıracaktır. O nedenle malzeme ölçülerini dikkate alın. Ölçüleri belirtildiği gibi eklemeye çalışın.
Bazı kek tariflerinde kabartma tozu ve karbonat kullanılır. Bu malzemelerin miktarını doğru ölçüde eklediğiniz zaman kek mükemmel bir şekilde kabarır. Buradaki püf nokta ise, malzemelerin taze olmasıdır. O nedenle yeni paketlerden ekleyin.
Kek hamurunu hazırlarken daha iyi kabarması için fazla karıştırabilirsiniz. Ancak bu doğru bilinen yanlışlardan biridir. Hamuru yalnızca malzemeleri karıştırmak için çırpabilirsiniz. Aksi olduğunda kek daha sert ve sönük olacaktır.
Fırın sıcaklığını doğru ayarlamadığınızda kek iyi sonuçlar vermeyebilir. O nedenle pişirme ayarına ekstra dikkat edin. Fırından çıkardığınızda üzerini nemli bir bezle örtmelisiniz. Bu sayede kek her zaman yumuşak kalır ve uzun süre bayatlamaz.