Diyetisyen Mehtap Yakut Yiğit, turşu tüketimi konusunda hamileleri şöyle uyardı: “Hamilelikte canınız turşu çektiyse küçük bir porsiyon ile elbette tadına bakabilir, isteğinizi bastırabilirsiniz. Ancak hamilelikte aşırı tuz tüketiminden hem anne adaylarının hem de bebeğin sağlığı için uzak durulması gerekir.
Vücudun artan sıvı ihtiyacını karşılamak ve dehidrasyonu önlemek için yapılması gereken ise bol bol su içmek. Vücutta oluşan ödemden kurtulmak için turşu gibi tuzlu gıdaların aşırı tüketiminden uzak durulmalı, bol su içilmeli, yürüyüş ve gebeliğe uygun egzersizler yapılmalı.
Su tüketimi vücudunuzun ödem tutmadan sıvı almasını ve bebeğin amniyon sıvısının yeterli seviyede kalmasını sağlarken, gebelikte sık görülen idrar yolu enfeksiyonundan da korunmanızı destekler.”