Prof. Dr. Canan Karatay soğuk kış aylarında turpa tereyağı sürerek kahvaltıda tüketilmesinin son derece faydalı olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Karatay Urfa ve Trabzon tereyağlarının ise en sağlıklı tereyağı olduğuna dikkat çekiyor.
Beynin yağlarla çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay hakiki köy tereyağını tüketmeyi tavsiye ediyor. Kolesterol ve yağlanma nedeniyle fazla tüketmekten kaçınılan tereyağı Prof. Dr. Karatay’ın da dediği gibi şifa deposuymuş. ABD merkezli bir araştırma 15 ülkeye yayıldı ve sonuçlara göre tereyağı, kalp ve damar hastalıklarıyla, felce yol açmıyor. Bunun yanında günde 1 yemek kaşığı tereyağı, Tip 2 diyabet riskini de azaltıyor.
Katıldığı bir programda kendisine çayı şeker koymadan nasıl içeceğini soran takipçilerine verdiği yanıtla dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, tereyağı koymalarını önerdiğini söylemişti.
ABD, Avustralya ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu toplam 15 Avrupa ülkesinde, 44 ile 71 yaşları arasında 636 bin kişi üzerinde yapılan 9 araştırmanın sonucuna göre tereyağı tüketiminde ideal ölçünün 1 yemek kaşığı olduğu ortaya koyuldu.
Prof. Dr. Canan Karatay bir başka röportajında ise çayın yanında kahveye de tereyağı eklenmesini önermiş, bunun üzerine pek çok kahveci de tereyağlı kahve satışına başlamıştı. Prof. Dr. Karatay, "Kahveye tereyağı eklemek her türlü soruna çözüm" demişti.
Prof. Dr. Canan Karatay sabah akşam, zeytin meyvesinin suyu olan zeytinyağından birer kahve fincanı içilmesi gerektiğini de söylemiş ve kendisinin de bu rutini uyguladığını sözlerine eklemişti.