Neuchâtel Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, Japonya'daki insanların güçlü hafızalarının arkasındaki nedenlerden birinin de beslenme alışkanlığı olduğu ortaya kondu. Asya kültürleri, diyetlerinde sıkça kurutulmuş meyvelere yer veriyor.
Popüler kuruyemişlerden biri olan badem, son derece faydalıdır. Sindirim sistemini hızlandırma özelliği ile kilo verme sürecine yardımcı olan badem, bol miktarda E vitamini içerir ve çiğ ya da kavrulmuş olarak da tüketilebilir.
Tatlılarda ve çikolatalarda bol bol kullanılan Antep fıstığı, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar açısından da zengindir. Bu sağlıklı yağlar, kalp sağlığını korumaya, kötü LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye ve iyi, yani HDL kolesterolün artmasına destek verir.
Bitkisel protein kaynağı olan Antep fıstığı, kas gelişimi ve onarımı için çok önemlidir. Lezzeti sayesinde sıkça tercih edilen bu kuruyemiş, hücresel sağlık, enerji metabolizması ve sinir sistemi fonksiyonu için de fayda sağlar.