Üreme çağındaki kadınların yüzde 15,5’inde kısırlık görülüyor. Gebeliklerin ise yüzde 30’u düşükle sonuçlanabiliyor. Bu nedenle tüp bebek tedavisiyle gebe kalan anne adaylarının beslenme konusunda bazı uyarılara dikkat etmesi gerekiyor.Yaşam tarzı ve diyet alışkanlıkları, hem doğal yolla oluşan hem de tüp bebek tedavisiyle gerçekleşen gebeliklerin sonuçlarını olumlu ya da olumsuz etkileyebiliyor. Hazır gıdalardan uzak durulmalı dengeli ve doğal beslenmenin tüp bebek tedavisine olumlu etkilerinin bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Zeki Uludağ, 'Bu süreçte anne adayları ideal kilosunu korumalı, bol sıvı almalı ve tedaviyi olumsuz etkileyecek hazır gıdalardan uzak durmalıdır. Mümkün olduğunca doğal gıdalar ve mevsiminde yetişen meyve ile sebzeleri tüketmek önemlidir. Folik asit ve D vitamininden zengin besinler, omega-3 içeren unsature yağlar, tam tahıllı gıdalar, süt ve süt ürünleri ile balık tüketmek ve zeytinyağı ağırlıklı Akdeniz diyeti tüp bebek tedavisinde başarı ihtimalini artırmaktadır. Yüksek glisemik içeriğe sahip karbonhidratlar ile aşırı kırmızı et ve içeriğinde trans yağları bulunan gıdaları tüketmek, fast food tarzı beslenme alışkanlıkları tüp bebek tedavisini olumsuz etkilemektedir.