Yumurta kabukları bahçenize atabileceğiniz yaygın bir yiyecek maddesidir. Ezilmiş yumurta kabukları toprağa kalsiyum katarak bitki büyümesine yardımcı olur ve domateslerde çiçek ucu çürümesini önler.
Bahçenize yumurta kabukları eklemek için kabukları ezin ve toprağın üzerine serpin. Ayrıca yıkanmış yumurta kabuklarını tohumlar ve fideler için küçük saksılar olarak da kullanabilirsiniz.
Bahçenize ekleyebileceğiniz bir diğer ürün de turunçgil kabuklarıdır. Portakal ve limon gibi turunçgillerin kabukları toprağa besin katar. Portakal kabukları çok fazla azot içerir.
Temel olarak ayrıştıkça besinlerini serbest bırakırlar, bu da çöplüğe gitmekten çok daha iyidir. Güçlü kokulu kabuklar ayrıca karıncalar ve yaprak bitleri gibi yaygın bahçe zararlılarına karşı doğal bir caydırıcıdır.
Muz kabukları, toprağı bitki büyümesi için gerekli besinlerle zenginleştiren bir diğer mutfak artığıdır.
Muz kabukları aslında kök büyümesini destekleyen kalsiyum, bitkilerin fotosentez için ihtiyaç duyduğu magnezyum ve canlı kalmalarına yardımcı olan potasyum içerir. Bahçenize muz kabukları eklemek için kabukları kesin ve bitkilerinizin etrafındaki toprağa gömün.
Sebzelerle yemek pişiriyorsanız, artıkları bahçenizde kullanabilirsiniz. Patates, havuç, salatalık kabukları ve kereviz, marul veya otlardan kalan yeşillikler, kompostta hızla parçalandıkları ve potasyum ve fosfor gibi besinler açısından zengin oldukları için bahçe için harikadır.
Bahçenize sebze artıkları eklemek için sığ bir hendek kazın ve sebze parçalarını gömün.
Kahve telvesi, bahçenize atabileceğiniz bir diğer yaygın ev atığıdır. Kahve, hem iç hem de dış mekanlarda bitkiler için zengin bir azot kaynağıdır.
Dışarıda, bitkilerinizin etrafına kahve telvesi serpin. Telveleri malçla karıştırırsanız böylece büyük bir kahve telvesi yığını olmaz. Kahve telvesi aslında pH nötrdür, bu nedenle çoğu bitkinin etrafına koymak için uygundur. Sadece Akdeniz otları gibi alkali sevenlerden kaçının ve aşırıya kaçmayın.