Kalsiyum, çinko ve demir desteği şart
Kalsiyum eksikliği de tırnakları güçsüzleştirebilir. Süt ürünleri bol miktarda kalsiyum içerdiğinden beslenme düzeninde mutlaka yer almalıdır. Bunun dışında dereotu, kereviz, susam, badem ve yeşil yapraklı sebzeler de kalsiyum açısından oldukça zengindir. Çinko ve demir eksikliğinde de tırnaklarda lekelenmeler ve kırılmalar görülebilir.Et, deniz ürünleri, süt ürünleri, fındık, baklagiller ve tam tahıllı besinler çok iyi birer çinko kaynağıdır. Demir ise özellikle dalak ve ciğer başta olmak üzere tüm et ürünlerinde, yeşil sebzelerde, tam tahıllılarda, çekirdekli kuru üzüm ve kuru erik gibi meyvelerde bulunur. Et ürünlerindeki demir bitkisel kaynaklardaki demire göre vücut tarafından daha fazla emilir. Bunların dışında A, C, E vitaminleri ve selenyum da sağlıklı tırnak yapımında rol oynayan diğer maddelerdir.