07.03.2025 - 13:15 | Son Güncellenme:
Mutfağın en çok kullanılan kısmı şüphesiz tezgâhlardır. Her yemeğin üzerinde hazırlandığı ocağa en yakın kısım olan tezgâhlar, mermer, granit ve laminant gibi farklı malzemelerden yapılabilir.
Ocakta pişen bir yemeğin taşması, servis esnasında yaşanan damlamalar ya da herhangi bir sebeple, yemeklerin sıkça temas ettiği bu alanlarda bazen beklenmedik lekeler oluşabiliyor.
Eğer tezgâhınız açık renkse, yemek ve çay lekelerinden şikâyetçi olabilirsiniz. Siz de tezgâhınızı ilk günkü haline getirmek isteyenlerdenseniz ve bunu kimyasal kullanmadan başarmaktan yanaysanız, haberimiz işinize yarayacak ipuçları verebilir.
Uygulaması 1 dakika süren temizlik yöntemiyle doğal şeklide tezgâhınızdaki lekelerden kurtulabilirsiniz. Üstelik ihtiyacınız olan sadece 2 malzeme var. İşte tezgâhlardan her türlü lekeyi söküp atacak olan o yöntem!
Zeytinyağı, yüzeydeki kirleri çözerken, tuz doğal aşındırıcı görevini üstlenir. Birkaç damla zeytinyağını lekenin üzerine sürüp üzerine tuz serpmenin yeteceği temizlik yönteminde lekenin üzerinde bu 2 malzemeyi 30 dakika bekletmek daha iyi sonuç verebilir. Ardından bir bezle ovalayarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Çamaşır suyu kullanmak elbette pek çok lekenin çıkmasında en etkili yöntemlerdendir. Ancak bu malzemenin renk açıcı etkisi göz önünde bulundurulduğunda döküldüğü yerde renklerin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle hem kimyasallardan uzak hem de herhangi bir hasara yol açmayan zeytinyağı ve tuz karışımı öne çıkar.