20.01.2025 - 12:20 | Son Güncellenme:
Ayva, içerdiği güçlü besin değerleri sayesinde en şifalı kış meyvelerinden biridir. A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan ayva, demir, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir.
Ayva direkt olduğu gibi haşlanarak da tüketilir. Haşlanmış ayva kabızlık ve sindirim sorunları için etkili oluyor. Ayvayı tereyağında pişirip yemek de önemli faydaları beraberinde getiriyor. Peki, tereyağında pişmiş ayvanın güçlü faydalarını neler?
Ayva, kış mevsiminin en lezzetli meyvelerinden biri. Ancak ayvayı tereyağında pişirip yemek, birtakım güçlü etkileri beraberinde getiriyor. Ayvayı tereyağında pişirip yemenin en bilinen faydalarından biri, geçmeyen öksürüğe olan etkileridir.
Tereyağında pişen ayva aynı zamanda solunum yolu hastalıkları için en etkili doğal çözümlerdendir. Ayvayı bu şekilde tüketmek aynı zamanda bronşite ve tüberküloza doğal şekilde etki eder.
Ayvayı tereyağında pişirmek için, öncelikle çekirdeklerini çıkarıp, meyveyi dilimlemelisiniz. Uygun bir tavaya bir miktar tereyağını ekleyerek devam edin.
Tereyağı eridikten sonra dilimlediğiniz ayvaları tavaya koyup ve karıştırmalısınız. Ayvaları arkalı önlü kızartın. Meyveler kızarınca üzerine pekmez dökün ve bu şekilde 5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirin ve yiyin.