Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, sürekli patates kızartması ile uğraşanlar için iyi bir alternatif görevindedir. Hazırlanışı ise oldukça basit.
- Taze fasulye
- Su
- Yağ
- Tuz
- Mısır unu veya buğday unu
İlk olarak fasulyeleri iyice yıkayıp bütün halde bırakın. Kaynamış suyu derin bir tencereye ekleyerek fasulyeleri haşlamaya başlayın. Pişmeye yakın tuzunu ilave edebilirsiniz. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.
Fasulyelerin tuzunu kontrol ettiğinizde yeterli gelmediyse biraz daha ekleyip harmanlayabilirsiniz. Teflon tavaya bir miktar yağ ekleyip kızmasını bekleyin. Ardından geniş bir kaba unu ekleyip fasulyeleri una bulayın.
Unladığınız fasulyeleri tavaya ekleyerek ister normal ister kısık ateşte alt üst kızartarak devam edin. İkili krep tavası işinizi kolaylaştıracaktır. Patates kızartmasını unutturan pratik fasulyeler hazır. Afiyet olsun.