06.07.2024 - 14:34 | Son Güncellenme:
Tavuk etini damak zevkinize göre farklı pişirme yöntemleriyle kullanabilirsiniz. Ancak İtalyan şeflerin kullandığı bu yöntemler hem tavuğun lezzetini artırıyor hem de daha lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlıyor. İşte o yöntemler...
Herhangi bir eti marine etmek ekstra bir lezzet katar ve etin lokum gibi olmasını sağlar. Tavuk eti için bu durum ayrıca önemlidir.
İtalyan şefler çoğunluklar tavuk etini zeytinyağı, sarımsak, taze otlar ve limon suyu gibi malzemelerle marine ederler. Tavuğun bu karışımda birkaç saat dinlenmesi lezzetini ikiye katlar.
Birçok kişi tavuğu fırında pişirmeyi tercih eder. Oldukça yaygın bir yöntem olarak fırında pişirme yöntemi tavuğun içini yumuşatırken dışını da kızartarak hem güzel bir görüntü hem de lezzet katar.
Ayrıca fırında pişirme, tavuğun suyunu tutmasını sağlayarak daha sulu bir et elde etmenizi sağlar.
Soteleme yöntemi İtalyan şeflerin tavuk eti için kullandıkları en yaygın yöntemlerden biridir. Küçük parçalara ayırdığınız tavuğu yüksek ateşte kısa sürede pişirmek hem lezzetini artırır hem suyunu korumasını sağlar.
Tavuk ızgara özellikle sağlıklı hayat tarzını benimseyen kişilerin bir numaralı tercihidir.
Tavuğun üzerinde hafif bir kızartma oluşturan ızgara yönteminde İtalyan şefler üzerine zeytinyağı, taze otlar ve baharatlar ekleyerek daha fazla lezzet ve aroma kazanmasını sağlar.
İtalyan şefler, tavuğa özgün bir lezzet ve koku katmak için genellikle meşe veya meyve ağaçlarından elde edilen talaşları kullanarak tütsüleme yöntemini tercih ederler. Bu da tavuğa farklı bir aroma ve lezzet katar.