Harvard'ın TH Chan Halk Sağlığı Okulu'nda yapılan bir araştırma, günde dört fincan kahvenin vücut yağını yaklaşık yüzde 4 oranında azaltabileceğini buldu. Tarçının etkilerini araştıranlar kahvenize kakao ile birlikte katmanın yağ yakımını daha da hızlandırabileceğini öne sürdü.
Ancak uzmanlar bu konu hakkında uyarıda bulundu. Bazı kişilerde tarçın tüketiminden sonra mide-bağırsak ağrısı ve/veya alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir.
Tarçının aktif bileşenleri arasında, yüksek dozlarda karaciğer hasarına neden olabilen bir kimyasal bileşik olan kumarin bulunur. Cassia tarçını yüzde 1'e kadar kumarin içerirken, Seylan tarçınındaki seviyeler önemli ölçüde daha azdır, yaklaşık yüzde 0,004'tür.
Buna ek olarak baharatla etkileşime girebilecek reçeteli ilaçlar kullanıyorsanız, her gün kahvenize tarçın karıştırmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.