Limondan tam verim almak istiyorsanız yapılan araştırmalar sonucunda yalnızca suyunun yeterli olmadığı belirtiliyor. Bunun için limonun tamamını tüketebilmek gerekiyor. Gerektiği gibi tükettiğinizde ise birçok rahatsızlığın ilacı oluyor. Genellikle suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılan limon kabuklarının içinde insan vücudu için gerekli olan pek çok vitamin bulunur. Sağlığa maksimum fayda sağlamak için limonun tamamını tüketmeyi denemelisiniz. Yapılan araştırmalarda limon kabuğunun, suyundan daha sağlıklı olduğu kanıtlandı. Limon kabuğu içerdiği besinlerle birçok hastalığa karşı savaşır. Bu faydayı sağlamak için ise çok kolay bir yöntem var. Limonları rendelemek veya dondurulmuş şekilde kullanmak. Araştırmalarda ortaya çıkan son sonuçta limonun 25 farklı kanser türüyle savaşabilen bileşikleri içerisinde barındırdığı belirtiliyor. Uzmanlar, limon kabuklarının cilt bakımı için kullanılması gerektiğini vurguluyor. Limon kabukları Hindistan başta olmak üzere farklı ülkelerde kanser hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Tedavi sırasında tüketilen limon, zehirli atıkları vücuttan uzaklaştırıyor. Donmuş limonun, kist, ur, yumru ve tümöre karşı önleyici etkileri bulunur. Özellikle iltihap problemleri yaşayan, ciltte mantar sorunuyla uğraşan kişiler için oldukça etkili bir çözüm olabilir. Limon kendi başına birçok derde deva olabiliyor. Ancak limonu dondurduğunuz zaman asit dengesi azaldığı için daha da faydalı olmaya başlar. Dondurucudan çıkarıp bekledikten sonra çözülen limonu tüketebilirsiniz. Limon, sindirim veya hazımsızlık sorunu yaşayan kişileri fazlasıyla mutlu edebilir. Sindirim sistemindeki toksinler limon sayesinde gevşeyerek mide ekşimesi, gaz, veya şişkinlik gibi problemleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda limonu rendeleyip salata, çorba, dondurma, makarna, suşi, balık gibi farklı çeşitlerdeki yiyecekler için kullanarak bu şekilde tüketmeye başlayabilirsiniz. Limon suyu ne kadar faydalı olsa da limonun kendisi çok daha faydalı. Limonun kendisinde bulunan pektin lifi midede genişleyip uzun süreli bir tokluk hissi yaratabilir. Pektin, limon suyunda bulunmaz. Bir adet limonda yaklaşık 30 mg C vitamini bulunuyor. Bu oran, günlük C vitamininin yarısını karşılayabilir. Bu sayede günlük C vitamini karşılanabilir. İçerdiği antioksidanlar, damar sertleşmesinin önüne geçerek tıkanıklık problemini ortadan kaldırabilir. Limon özü çok fazla tercih edilmese de insan sağlığı adına ilginç bir fayda sağlar. Kötü huylu kanser hücrelerini yok ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermez. Eğer limonun saymakla bitmeyen faydalarından daha çok yararlanmak istiyorsanız kesinlikle dondurulmuş versiyonunu buzdolabında bulundurmalısınız. Bir limonu iyice yıkayıp buzlukta bir gece beklettikten sonra dilediğiniz şekillerde tüketebilirsiniz. Hiçbir şekilde ziyan olmadan tüketeceğiniz limon şifalıyken daha şifalı hale gelecek. Yaz kış fark etmeden tükettiğimiz limon yazın dondurulmuş haliyle de bağışıklığı güçlendiren etkilere sahip. Özellikle gripten korunmak için bol bol limonun kendisini ve dondurulmuş halini tüketmek faydalı olacaktır.