19.04.2024 - 16:07 | Son Güncellenme:
Lezzetli ve kuru olmayan bir sucuk hazırlamak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntem sayesinde daha sulu, tam kıvamında bir kahvaltılık sucuk tüketebilirsiniz. Tavaya yarım bardak eklemeniz yeterlidir.
Evde sucuk pişirmek pratik ve lezzetli bir aşamadır. Ancak sucuk doğru pişirilmediği zaman kuru veya tatsız olabilir. İşte sulu sucuk tarifi ile daha lezzetli bir sucuk hazırlayın. Aşağıdaki malzemeleri sucuk hazırlarken kullandığınızda inanılmaz bir lezzet ortaya çıkacak.
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 veya 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon,
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı sirke
İlk olarak tavaya yağları alın ve sucukları kızartmaya başlayın. Ardından sos malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırın. Salça, su, domates rendesi ve diğer malzemelerle nefis bir sos elde edin. Sonrasında sosu sucukların üzerine döküp kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Yumurtaların pişmesini beklemelisiniz. Bu aşamada acele etmeyin, bazı malzemeler çiğ kalabilir. Pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Diğer sucuk servislerinden çok daha farklı bir lezzet elde etmiş olursunuz.
İyi bir sonuç elde etmek için daha az yağ içeren bir tavayı tercih edin. Sucuk kendi yağını salarak pişmeye başlar ve tadı daha lezzetli olur. Tavayı ısıtmadan önce sucuğu yerleştirin ve öyle ısıtın. Böylece sucuk daha sulu bir kıvamda olur.
Arada bir sucuğu çevirerek her iki tarafının da eşit şekilde pişmesini sağlayın. Sucuğun daha kuru kaldığını düşünüyorsanız pişirirken su ilave edebilirsiniz. Uzun süre pişirmediğinizden emin olun, kurumasını önlemek için gereklidir.