Hemen her yaşta görülen su toplamasının ise pek çok nedeni olabilir. Genellikle deri tahriş olduğunda su toplaması oluşur.
Eğer elleriniz ve ayaklarınız yoğun bir sürtünmeye maruz kaldıysa o sürtünen bölgede su toplaması görülmesi muhtemeldir.
Peki derideki su toplaması için neler yapmalısınız? Öncelikle bölgeyi gazlı bir bezle temizleyin. Tahriş olmuş bölgeyi vazelinle yumuşatabilirsiniz. Bununla birlikte cildinizi sık sık havalandırmayı unutmayın.
Kantaron yağı da su toplaması için iyi olabilir. Özellikle su toplanan bölgeye ne yapılması gerektiği konusunda kararsız kalıyorsanız ilk yapmanız gereken şey gazlı bezle müdahale etmek olacaktır.
Ayrıca cildin hızla toparlanması için de vazelin kullanmanız önerilir. Vazelin sürdüğünüzde doku yumuşar ve acı hissi azalır.
Vazelin yerine kantaron yağı da kullanabilirsiniz. Kantaron yağı ciltte oluşan yanma hissiniz azaltırken iz kalma ihtimalini de düşürür. Peki su toplaması patlatılır mı?
Evde kendi kendinize su toplayan bölgeyi patlatmanız sakıncalı olabilir. Eğer patlatırken kullanacağınız iğne steril ise sorun olmayabilir. Uygun ortam sağlanmadığı müddetçe bölge enfeksiyon kapabilir.
Diğer önemli bir husus ise su toplamasının nedenidir. Eğer güneş sebebiyle vücudunuz su toplamışsa kesinlikle patlatmamalısınız. Eğer mikrobik ve virüs kaynaklı bir su toplamasıysa patlattığınız anda bakteriler vücudun kalan kısmına yayılabilir.