Reçel, kurabiye gibi içinde rafine şeker içeren ürünler kullanılmamalı, şeker ihtiyacı meyvelerden ve kuru meyvelerden sağlanılmalı. Tabii ki meyvelerin porsiyonları ve tüketildikleri saat oldukça önemlidir. Çünkü belli bir saatten sonra ve fazla porsiyonla vücuda alınacak şeker yağ depolamaktan ve vücuda zarar vermekten başka bir şey yapmayacaktır. Yemeklere atılan tuz miktarı ise azaltılmalıdır.
Antrenman esnasında terleme vücutta tuz ve su kaybına neden olur. Bunun için yeterli su kullanımı oldukça önemlidir. Vücuda yeterli su girmediğinde baş ağrıları, devamlı açlık hissi ve yorgunluk gibi belirtiler gözükür. Bunun için günlük yaşantıda ve antrenman esnasında yeterli su kullanımı oldukça önemlidir.
Sabah
2 dilim tam buğday ekmeği, 3 yumurtalı omlet, 50 gram yağsız peynir (Ara öğün) ve 1 adet ekşi yeşil elma veya ince bir dilim karpuz.
200 gram haşlanmış veya ızgarada hazırlanmış tavuk ve 1 tabak kepekli makarna.
50 gram yağsız yoğurt (tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı reçel konabilir.)
Ton balıklı salata (İçindeki şeker miktarından dolayı mısır içermemeli ve ton balığı yağsız olmalı.)