16.03.2024 - 13:17 | Son Güncellenme:
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti lahmacun her yörede farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ünlü şef Somer Sivrioğlu'na göre de tarif yöreden yöreye farklılık gösterebilir. Bazı tariflere bol sarımsak eklenirken bazılarında ise soğan kullanılıyor.
Somer Şef'e göre lezzeti bir lahmacunun çıtır çıtır olması şart. Ancak işin sırrı, hamuru hazırlarken kullanılan malzemelerde saklı. Hamurunuzu göz göz siyahlıklar olacak şekilde pişirebilirsiniz.
Hamurun yapışmasını önlemek için ise kepekli unu fırına atmadan önce alt kısmına kullanabilirsiniz. Bu sayede hazırladığınız lahmacunları herkes çok beğenecek. Bu tarifi uygulayarak tıpkı Somer Şef'in hazırladığı gibi bir lahmacun elde edebilirsiniz.
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı toz şeker
- 250 gram yağlı kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- Bir adet yeşil biber
- Bir adet orta boy soğan
- Bir adet orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay bardağı su
İlk olarak iç malzemeleri yoğurun. İyice yoğurduktan sonra tam olarak karışmamış gibi geliyorsa pürüzsüz olması için rondodan geçirebilirsiniz. Ardından bir kabın içine un, tuz ve şekeri ilave edin. Azar azar su dökerek karıştırmaya devam edin. Kıvamı sertten biraz yumuşak oluncaya kadar yoğurmalısınız
Hamuru parçalara ayırp merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurların üzerine karışımdan koymaya başlayın. Bu sırada fırını 250 dereceye önceden ısıtın. İşlem bittiğinde fırına koyabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra hazır olacaktır.