20.01.2024 - 16:33 | Son Güncellenme:
Yaşayan en eski ağaç türlerinden biri olan ginkgo biloba, aynı zamanda Çin tıbbında da en çok kullanılan bitkilerden biridir. Ginkgo'nun sağlık açısından faydalarının, yüksek antioksidan içeriğinden ve antiinflamatuar özelliklerinden kaynaklandığına inanılmaktadır. Çalışmalar hafif demans ve yorgunluk için faydalı olabileceğini ve ayrıca kemik iyileşmesini etkileyebileceğini gösteriyor.
Papatya en yaygın olarak çaylarda bulunmasına rağmen binlerce yıldır kullanılmaktadır ve uyku kalitesi, kan şekeri düzeyleri ve hatta tiroid kanseri gibi belirli sorunlar üzerinde fayda gösterdiği belirtilen çeşitli çalışmalar bulunmaktadır.
Mor koni çiçeği olarak da bilinen ekinezya, antioksidanları güçlendirme açısından zengindir ve bağışıklık sistemimiz üzerindeki faydalı etkileriyle bilinir, bu nedenle virüsler ve enfeksiyonlarla savaşmamıza ve daha hızlı iyileşmemize yardımcı olabilir. Üstelik kaygıyı da hafifletebilir.
Farklı yemeklere çok fazla lezzet kattığı için muhtemelen daha önce mutfakta zencefil kullanmışsınızdır. Ancak aynı zamanda sağlığımıza da birçok faydası vardır. Hamileliğin neden olduğu kilo kaybına ve mide bulantısına yardımcı olabilir ve aynı zamanda adet ağrısını hafifletmek için ağızdan alındığında etkili olduğu görülmektedir.
Zencefil gibi biberiye de mutfak dünyasında uzun süredir kullanılıyor ve sağlığımıza da pek çok faydası var. Bu bitki, bağışıklık sistemimizi güçlendirebilecek harika bir antioksidan kaynağıdır ve aynı zamanda depresyon ve kaygıyı hafiflettiği ve hafızayı da iyileştirdiği gösterilmiştir.
Aloe vera binlerce yıldır kullanılan çok popüler bir bitkidir. Çeşitli çalışmalar, yanıkları tedavi etmek, cilt kızarıklığını hafifletmek ve sivilce ile ilgili tahrişi yatıştırmak için topikal olarak uygulandığında faydalı olabileceğini göstermektedir.