22.02.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:
Sıcak çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini öğrenmek için Cornell Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar sıcak çikolatadaki antioksidan miktarının yeşil çaydan 3 kat ve siyah çaydan 5 kat daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.
Sıcak çikolatanın sıcak içilmesinin faydalı olduğu Cornell Üniversitesi çalışmaları tarafından saptanmıştır.Çikolatanın ısınma sürecinde daha fazla antioksidan salımı gerçekleşiyor ve bu antioksidan kalbimizi olumlu şekilde etkiliyor.
Kakao; diyabet, böbrek hastalığı ve iç kanamaların tedavisinde kullanılan galik asit denlen bir bileşen içerir. Sadece 1 bardak sıcak çikolatada 611 mg galik asit vardır. Birçok araştırmanın sonucunda kakao tüketenlerin kalp yaşlanma sürecinin yavaşladığı ve sonuç olarak damarların sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir.