Genellikle parfüm kıyafetleri lekelemez ancak parfümün içindeki bazı bileşenler kumaşın rengini bozabilir. Parfümü cildinize sıkıp kurumasının ardından kıyafetlerinizi giymek elbiseler için daha sağlıklıdır.
Çamaşırlarınızı sadece rengine göre değil kumaş cinsine göre de ayırmanız tavsiye edilir. Kalın kumaşlar daha ince kumaşlara zarar vererek onları yırtabilir. Bu nedenle nevresim ve iç çamaşırlarını, tişört ve kot pantolonları bluz ve gömleklerle birlikte yıkamak pek iyi bir fikir değildir.
Koyu renkli kıyafetlerinizin solmamasını sağlamak için onları düşük sıcaklıkta ve en kısa programda yıkamak daha iyidir. Ayrıca sıvı deterjan kullanılması da tavsiye edilir. Toz deterjan soğuk suda tamamen çözülmeyebilir.
Kıyafetlerinizi yanlış yıkamak onlara zarar verebilir ancak yeterince sık yıkamamak da bir seçenek değildir. Örneğin yüzde 100 pamuklu kot pantolonun lifleri giyim sırasında gevşeyerek kotun zamanla esnemesine neden olur. Düzenli yıkama bunu önlemeye yardımcı olacaktır.
Elde yıkamadan önce giysiler genellikle suya batırılır. Ancak içinde çok uzun süre kalırlarsa renklerini ve şekillerini kaybedebilirler. Örneğin dantel sadece 2-3 dakika suda bekletilmeli, ipek ve yün ise 30 dakikaya kadar suda bekletilebilir. Pamuklu ve diğer daha az hassas kumaşlar bir saatten fazla suda kalamaz.
Yapışkanlı tiftik ruloları, tüylerin giysilerden alınmasını kolaylaştırsa da o kadar da zararsız değildir. Silindirler kumaş üzerinde daha fazla tüy ve toz çeken sentetik bir yapışkan kalıntısı bırakabilir. Bu kalıntı aynı zamanda kıyafetlerin solmasına da neden olabilir.
Eski tişörtlerin genellikle şekli bozulmuş boyunları vardır. Genellikle tişörtlerini boynundan tutarak başının üzerine çıkarma eğiliminde olan kişiler bu sorunla karşı karşıya kalır. Tişörtleri en alt kısmından iki elinizle tutarak başınızın üzerinden çıkarmak onların şeklen bozulmasını engeller.