09.02.2025 - 14:39 | Son Güncellenme:
Yüzyıllardır geleneksel Çin tıbbının temel gıdası olan bu sakız, benzersiz dokusu ve sağlığa olan faydaları sayesinde mutfakta, güzellik ve sağlık sektörlerinde de kullanılıyor.
Yabani şeftali ağaçlarının dış stres faktörlerinin neden olduğu hasarı iyileştirmek için salgıladığı bir reçine olan bu madde sertleştiğinde, değerli taşlara benzeyen kehribar renkli kristallere dönüşür.
Kolajen, amino asitler, galaktoz ve ramnoz ile dolu şeftali sakızının besin profili, görünümü kadar dikkat çekicidir. Geleneksel Çin tıbbında stres ve susuzluktan idrar yolu enfeksiyonlarına kadar çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılıyor.
Son yıllarda şeftali sakızı cilt bakımı meraklıları arasında favori haline geldi ve yüz maskeleri, losyonlar ve serumlarda yaygın bir bileşen olarak kullanılmaya başlandı.
Kolajen üretimini artırma yeteneği özellikle dikkat çekmiş ve yaşlanmanın gözle görülür belirtileriyle savaşmaya çalışan kişiler için popüler bir seçim haline gelmiştir.
Son zamanlarda yapılan bir araştırmada şeftali sakızının polisakkarit bileşeninin, cilt yaşlanmasını ve oksidatif hasarı hızlandıran UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruma sağlamaya yardımcı olabileceği bulundu.
Yaşlanma karşıtı faydalarının ötesinde, araştırmalar şeftali sakızının kan şekerini düzenlemeye, iltihabı azaltmaya ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
Ayrıca diğer potansiyel avantajlarının yanı sıra anti-tümör özelliklerine sahip olduğu da düşünülüyor.
Bu mucizevi ürünü aktarlardan satın alabilirsiniz. Kurutulmuş şekilde satılan bu ürünü oda sıcaklığında 24 saat boyunca suda bekletmelisiniz. Islattıktan sonra şeftali sakızını bir süzgeçte süzün.
Yumuşak, jöle benzeri bir doku haline gelecek. Elde ettiğiniz bu ürünü sağlıklı içeceklerinizde ya da çorbalarınızda kullanabilirsiniz.