Kırmızı ette bulunan araşidonik asit adı verilen çoklu doymamış yağ sedef septomlarını daha kötü hale getirebilir. Sedef hastalığınız varsa özellikle sosis ve pastırma gibi işlem görmüş etlerden uzak durmalısınız.
Kırmızı et gibi süt ve süt ürünleri de doğal inflamatuar araşidonik asit içerir. Özellikle inet sütünde bulunan protein kasein inflamasyonu tetikler. Yumurta sarısı da araşidonik asit bakımından zengindir.Sedef hastalığının çaresi: Bal
Patlıcan, biber, domates ve patatesin de içinde bulunduğu bu sebzeler bazı insanlarda ağrıları tetikleyen solanin içerir. Bazı sedef hastaları bu sebzelerden kaçınarak semptomları azalttıklarını söylüyorlar.
Bazen alerjik bir reaksiyon sedefi tetikleyebilir. Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgiller en yaygın görülen alerjenlerdir. Bu besinleri diyetinizden çıkararak sedef semptomlarını azaltabilirsiniz.
Bazı sedef hastaları lezzetlendiriciler ve baharatların inflamasyona neden olduğu için en büyük düşmanları olduğunu söylüyor. Yenibahar, tarçın, köri, sirke, ketçap, kırmızı biber sedef hastalarının kullanmaktan kaçındığı bazı lezzetlendiriciler.
Alkol, ciltteki damarları açıyor. Damarlarınız açıldığında beyaz kan hücreleri ve sedef hastalığından sorumlu olduğu düşünülen T hücresi cildin dış tabakalarına sızıyor. Az miktarda alkol sedef hastalığını etkilemese de bazı uzmanlar alkol tüketimini minimuma indirmeyi öneriyor.Duygu Bay / PembeNar