14.06.2024 - 13:30 | Son Güncellenme:
Meyve ve sebzeleri korumak, özellikle aylık alışveriş yapıyorsanız en azından 15 gün boyunca tüketebilmek önemli.
Ancak bazen alınan meyve ve sebzelerin çok çabuk çürüdüğüne şahit oluyoruz. Bu sorunu çözebilmek için türlü türlü yöntemler deneniyor.
Kimileri meyve ve sebzeleri yıkadıktan sonra bir peçeteye sarıp saklama kabına koyuyor, kimileri ise yıkamadan vakumlayarak saklıyor. Ancak daha önce aklınıza gelmeyen bir yöntemle işiniz çok daha kolay olacak.
Artık un paketlerinden çıkan kahverengi kağıtları çöpe atmıyoruz. Temelde unlar böceklenmesin diye üretilen bu kağıtlar meyve ve sebzeleri de uzun süre koruyor.
Satın aldığınız ve kabına boşalttığınız unun kağıdını çöpe atmayın. İçerde kalan kahverengi kısmı undan arındırın ve buzdolabınızın sebzelik kısmına yerleştirin.
Önceden yıkayıp kuruladığınız sebze ve meyvelerinizi bu kahverengi kağıdın üzerine yerleştirin.
Bu yöntemi deneyenler, sebze ve meyvelerin 1 ay boyunca bozulmadan durduğunu söylüyor.